• Fotografie interne opleidingsfaciliteiten

  Fotografie: interne-opleidingsfaciliteiten

 • Geënsceneerde fotografie vergadering

  Geënsceneerde fotografie: vergadering

 • Fotografie werkvloer in beeld

  Fotografie: de werkvloer in beeld

 • Foto werkoverleg

  Foto van een werkoverleg

 • Kantine werknemers fotoreportage

  Kantine met werknemers - een fotoreportage

 • Fotoshoot op kantoor

  Fotoshoot op kantoor

 • Ontspanningsmogelijkheden werkvloer

  Ontspanningsmogelijkheden op de werkvloer

 • Arbeidsprocessen, werkprocessen

  Arbeidsprocessen, werkprocessen

 • Fotografie bedrijfsrestaurant

  Fotografie bedrijfsrestaurant

 • Samenwerking collega's werkplek

  Samenwerking: collega's op de werkplek

Het kantoor: bedrijfsfotografie op de werkvloer

Als je de werkvloer in beeld wil laten brengen, kan je dat met een gerust hart aan fotograaf Jeroen Bouman overlaten. Hij focust op het menselijke aspect, op samenwerking, en legt je kantoor en werknemers vast in heldere, frisse bedrijfsfotografie met diepte en perspectief.

Teleperformance is wereldwijd éen van de allergrootste spelers op het gebied van callcenter services. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s, en op de website neemt personeelswerving dan ook een zeer prominente plaats in.

Om kandidaat-sollicitanten een goed beeld te kunnen geven van de werkomstandigheden bij Teleperformance vond het hoofdkantoor in Brazilië dat het hoog tijd was om de werkvloer eens goed en aantrekkelijk in beeld gebracht moest worden. In Nederland selecteerden ze daarvoor bedrijfsfotograaf Jeroen Bouman.

“Geen eenvoudige klus, want een kantoor is nu eenmaal niet erg sexy om te fotograferen, hoe modern en licht het ook is. Heel vreemd is dat misschien ook niet, want zo’n kantoor wordt ontworpen op functionaliteit en ingericht op efficiency. Bureau’s en beeldschermen domineren de werkplek, maar uiteindelijk draait het wel om mensen. Samenwerking, collegialiteit, dáár wil ik dan de focus op leggen.”

In overleg met het hoofdkantoor werd een beknopt draaiboek opgesteld met de belangrijkste onderwerpen. De arbeidsprocessen zelf natuurlijk, een werkoverleg, een vergadering. Maar ook faciliteiten als interne opleidingsmogelijkheden, ontspanning op de werkvloer en een gezellig bedrijfsrestaurant met een breed aanbod konden in deze bedrijfsreportage niet ontbreken.

“Ik wilde een fotoreportage -volledig geënsceneerd en geregisseerd- neerzetten die licht en fris zou ogen, en heb elke scène dus volledig uitgelicht. De koele tinten van de beeldbewerking versterken de frisheid nog eens extra. En door heel bewust te kiezen voor een onscherpe voor- en achtergrond ontstaat er een ruimtelijk effect met een heel natuurlijke focus op de werknemers.”