• PR-portretfotografie

  PR-portretfotografie

 • Hand-out portretfotos

  Hand-out portretfoto's

 • Portretfotografie persmap

  Portretfotografie persmap

 • Public-relations portretfoto

  Public-relations portretfoto

Public Relations portretten voor persmap

Voor persmap, foto-archief en andere public relations doeleinden rond het TV-programma ‘Boer zoekt Vrouw’ klopte de KRO aan bij Jeroen Bouman. Ze waren op zoek naar een portretfotograaf die Yvon Jaspers zo naturel mogelijk kon fotograferen.

De locatie voor de shoot was snel bedacht, dat zou een natuurgebied worden in de buurt van Hilversum. De bomen stonden in volle bloei, mooier kon het niet. Maar de agenda van Yvon was bepalend en de shoot kon alleen midden op de dag worden ingepland.

“Het beloofde een mooie zomerdag te worden, maar rond het middaguur zijn de lichtomstandigheden verre van ideaal met keiharde, lelijke schaduwen. Die moet je echt bijlichten. Meestal gebruik ik daarvoor flitslicht, maar voor deze klus besloot ik om gebruik te maken van een groot reflectiescherm.”

“Dat geeft deze portretten voor persmap en foto-archief een naturelle uitstraling die veel beter past bij Yvon en de public relations rond haar programma. Bovendien kon ik zo met een groot diafragma fotograferen om haar volledig van de achtergrond te isoleren. Met flitslicht was dat nooit gelukt.”

“Dat zijn zaken waarover je vantevoren al goed moet nadenken. Je hebt een eindresultaat voor ogen en om dat te bereiken moet je wel het juiste gereedschap meenemen. The right tools for the right job.

Yvon zoekt ondertussen weer naarstig naar boeren en huwelijkskandidaten. Want haar fotograaf heeft ze immers al gevonden.

Gerelateerde portfolio’s