• Mode reportage

  Mode, reportage

 • Fashion fotoreportage

  Fashion fotoreportage

 • Fotografie lookbook

  Fotografie voor lookbook

 • Modereportage Den Haag

  Modereportage Den Haag

 • Lookbook fotostudio

  Lookbook, fotostudio

Modereportage voor een lookbook

Voor een ‘lookbook’ van het jonge modemerk Deserious mocht modefotograaf Jeroen Bouman een wel heel aparte modereportage maken. Hij besmeurde zijn model met verf, sloeg hem een blauw oog, stak hem in brand, en hing hem op.

Het fotomodel had al heel wat modereportages achter de rug, maar had nog nooit zo’n absurde en enerverende shoot meegemaakt als deze. Toch vond hij het prachtig, want dit was weer eens iets héél anders dan het dagelijkse modellenwerk. Hij zette zich dan ook met hart en ziel in en onderging alles zonder een kik te geven.

“Uiteraard was het blauwe oog een special effect met make up, de ‘verf’ was in werkelijkheid vanillevla en de ‘rook’ was afkomstig van een chemisch goedje.”

De vloer van de fotostudio had na deze modereportage een flinke schrobbeurt nodig, en de muren moesten tot tweemaal toe opnieuw gewit. Maar daar draait Jeroen Bouman zijn hand niet voor om.

“Voor een modereportage die er zo uitspringt, heb ik alles over. Nou ja, bijna alles. Zolang er maar geen echte gewonden vallen. Dat is geen enkele modereportage waard, toch?”

Gerelateerde portfolio’s