Je eigen foto-archief: stockfotografie-in-opdracht
wetenschappelijke-stockfotografie-in-opdracht
wetenschappelijke fotografie
fotografie onderzoekers
fotograaf fotoarchief
fotografie wetenschappelijke publicaties
fotograaf wetenschappelijk onderzoek
wetenschappelijk onderzoekers stockfotografie
wetenschapsfotograaf
fotograaf wetenschap
fotografie onderzoek wetenschap
fotoarchief wetenschappelijk onderzoek
stockfotos wetenschappelijk onderzoek
wetenschappelijke stockfotosStockfotografie-in-Opdracht: Je Eigen Fotoarchief

Stockfotografie in opdracht, kan dat wel? Stockfotograaf Jeroen Bouman weet zeker van wel.

“Vergeet niet dat de bulk van stockfotografie van tevoren wordt bedacht en uitgewerkt in een uitgebreide shoot list, zodat je je thema vanuit zoveel mogelijk hoeken kan belichten. Ik heb gewerkt voor stockbureau Benelux Press, daar was een enorm team full time bezig met productie en planning, dus ik ken het klappen van de zweep.”

En zo kwam Wageningen Universiteit uit bij stockfotograaf Jeroen Bouman. WUR had dringend behoefte aan een eigen fotoarchief waaruit de wetenschappers beeld kon vinden bij hun onderzoek. Want er moet met enige regelmaat gepubliceerd worden. Niet alleen in de wetenschappelijke vakliteratuur, maar sponsoren verwachten ook updates op social media.

Communicatiemedewerker Marleen bij WUR plande steeds een dag in, de ene keer op een melkveebedrijf, dan weer een varkenshouderij of een pluimveebedrijf. Uiteindelijk zorgde ze ook voor de juiste keywords en beschrijvingen bij elke foto, zodat het foto-archief ook goed doorzoekbaar werd.

“We hebben pittige dagen gedraaid, 15.000 stappen per dag was niks. Maar het was ook erg leuk om te doen, laarzen aan en gaan! Da’s toch even andere koek dan al die kantoren en fabrieken. Lekker hoor, een beetje door de modder banjeren.”

Gerelateerd Werk