Fotoreportage Vredespaleis
fotoreportage vredespaleis
Een winters Vredespaleis, zetel van het Internationaal Gerechtshof ICJ-CIJ (VN).
fotograaf bedrijfsreportage
De centrale hal van het Vredespaleis.
reportage fotografie den haag
Juristen bereiden zich voor op een zitting.
fotoserie bedrijf
De bode legt de toga's klaar voor de rechters.
zakelijke reportagefotografie
Werkkamer in het Vredespaleis.
fotograaf reportage
Een advocaat houdt zijn betoog.
fotoreportage den haag
Toehoorders op de publieke tribune.
documentaire fotografie
De rechtbank in zitting.
beeldverslag bedrijf
De klassieke pruik.
reportagefotografie
Rechters in deliberatie.
fotografie organisatie
Adviesrapport met zegel.Het Vredespaleis, een Fotoreportage in Warme Tinten

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de VN-organisatie ICJ-CIJ (International Court of Justice) maakte fotograaf Jeroen Bouman een sfeervolle fotoreportage in het Vredespaleis te Den Haag.

“Reportagefotografie moet de sfeer van het moment weergeven en daarover een eigen verhaal vertellen. Voor een reportagefotograaf betekent dat constant observeren en alert reageren. Hij moet niet alleen kijken, hij moet ook daadwerkelijk zien. Sterker nog; hij moet situaties zien aankomen. Een reportagefotograaf kan daardoor per definitie niet objectief registreren, het is altijd een subjectieve interpretatie van één persoon – de fotograaf.”

Jeroen Bouman begon zijn carriere als reportagefotograaf uit een sociaal geëngageerde belangstelling voor mensen en hun leefwereld. Hij was als freelance fotojournalist verbonden aan het foto-agentschap Sipa Press in Parijs en heeft daarbij een flink deel van de wereld gezien en gedocumenteerd. Zijn interesse in mensen is onveranderd, maar tegenwoordig specialiseert Jeroen zich voornamelijk in portret- reclame- en corporate fotografie. Een sterke fotoreportage laat hij echter niet gauw aan zich voorbijgaan, of het nu in opdracht is of voor eigen rekening.

“Het kan een enorme verademing zijn om je eigen veilige omgeving te verruilen voor onbekende plaatsen en nieuwe gezichten. Dat kan in een ver buitenland zijn, maar dichter bij huis tref ik dat net zo goed aan. Een reportagefotograaf ziet om elke straathoek een interessant verhaal.”

Het Internationaal Gerechtshof, ook wel Internationaal Hof van Justitie genoemd, is het belangrijkste gerechtelijke orgaan binnen de Verenigde Naties en valt onder de directe verantwoordelijkheid van de secretaris-generaal van de VN. Het hof houdt zich bezig met rechtsgeschillen tussen staten. Deze fotoreportage verscheen in ‘Illustrated Book of the International Court of Justice’, een 310 pagina’s tellend ’coffee table book’ over de ontstaansgeschiedenis en werking van het hof.

Gerelateerd Werk